woensdag 8 juni 2011

6 + 7 Juni 2011 Van Luxe in Epone naar Eenvoud in Châteaudun…

Maandag 6 Juni 2011 ontwaakt Margriet verkwikt in haar luxe hotelbed en gaat uitgebreid ontbijten aan het Campanile ontbijt buffet, waarna zij het stuur in zuidelijke richting wendt. Zij doorkruist het departement Yvelines en koerst Eure-et-Loir binnen. Onderweg komt zij door oude dorpjes en geniet van de middeleeuwse sfeer:  Jumeauville, Goupillières, Ferranville, Orgerus, La Vallée-des-Fosses, Bazainville, Gambais en Condé-sur-Vesgre waar zij in Brasserie Saint Germain aanlegt voor een guiche en een interim oplaadbeurtje.
Condé-sur-Vesges
Dan via La Boissière-École, Saint-Lucien, Saint-Martin-de-Nigelles, Maintenon, Chartainvilliers en Jouy naar het dorpsplein van Saint-Prest (aan de rivier Eure), waar ze rond 16h00 neerstrijkt op een terras. 
Een Frans echtpaar neemt haar in de peiling en spreekt haar nieuwsgierig aan op haar pelgrimsvlag. Ja inderdaad deze taaie tante is uit les Pays-Bas komen fietsen. Interessant want hun dochter is naar die lage landen gefietst en zij hebben haar in Naaldwijk opgezocht :  ze waren onder de indruk van de Hollandse bloemenpracht op de bollenvelden. Margriet heeft een gezellig gesprek met deze sympathieke Fransen.
Saint Prest aan de Eure
Vervolgens neemt zij haar intrek in de Chambre d’hôte van Claire en Etienne Brossolet aan de Rue des Fontaines. Het is een oude boerderij bestaande uit 2 gebouwen, waarvan het kleinere de gastenwoning is. Margriet krijgt de hele zolderetage ter beschikking en wodt door Claire getracteerd op een mooie salade en fruit. Zij betaalt hier 30 euro per nacht, hetgeen een verademing is na de 100 euro, die ze in Campanile betaalde. 
17e eeuwse Boerderij van Familie Brossolet
Margriet is er nu toe overgegaan om de avond van tevoren telefonisch haar volgende overnachtingsplek te reserveren en het bevalt haar uitstekend om  op pad te gaan in de wetenschap dat er een bed op haar wacht.

Dinsdag 7 Juni 2011 gaat zij om 9h00 uur op weg naar Châteaudun. Het gaat regenen en zij wordt nat, maar de temperatuur blijft aangenaam zodat ze niet koud wordt. Al snel is zij in Chartres en fietst naar de kathedraal, een imposant gebouw toegankelijk via 126 traptreden, hetgeen haar teveel is voor een stempel. 
Chartres: Cathedrale
Ze maakt nog een rondrit door het historische stadscentrum en is aangenaam getroffen door de aantrekkelijke authentieke sfeer.
Chartres Centre
Dan zweeft zij verder via Dammarie naar Le Gault-Saint-Denis voor een broodje van de bakker. In  Bonneval klaart het op en wordt het droog en via Donnemain-Saint-Mamès bereikt zijj rond 16 uur Châteaudun. Daar gaat zij slapen in de Gîte d'étape Grands Moulins, haar eerste pelgrims refuge voor het vriendelijke bedrag van 13,50.
Er is een keuken, dus ze zou zelfs iets klaar kunnen maken.
Châteaudun: Gîte d'étape Grands Moulins
In deze oude watermolen zijn ook al een paar vrolijke mannen gearriveerd en twee dames uit Nieuw Zeeland die te voet vanuit Portugal de Camino naar Santiago liepen en nu per huurauto Frankrijk verkennen. Het bed is niet zo super als in de Campanile, maar dat deert onze dappere deerne niet.

Châteaudun: Chambre en refuge
Margriet reserveert vast een bed in het Lurton hotelletje in Château-Renault in het departement Indre-et-Loire en wacht op de dingen die vanavond komen gaan..


4 opmerkingen:

  1. Doordat ik zoveel plaatsen op de kaart zet lijkt google weer in de war te raken, of ik zie iets over het hoofd.
    De link naar de route is:
    http://goo.gl/kqYlN
    Groetjes,
    Garrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Henri,
    Is het mogelijk om automatisch een e-mail te krijgen als er een stuk van jou bijgekomen is? Dit is wel mogelijk indien iemand een reactie plaatst maar ik kan niets vinden voor een seintje als jij iets hebt aangevuld.
    Groetjes,
    Garrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige, 17e eeuwse Boerderij van Familie Brossolet, daar zou ik ook wel willen verblijven.
    Prachtige foto's, mooi land!
    Zo erdoorheen fietsen kan niet anders dan genieten zijn, lijkt me.

    Liefs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me inderdaad een hele verbetering dat je vantevoren weet dat je een slaapplaats hebt. Er blijft nog genoeg avontuur over zo te lezen.
    Garrie, leuk die route elke keer!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen