maandag 13 juni 2011

12 + 13 Juni 2011; Allez hop á la Charente Maritime, Lust naar de Kust…

Zondag 12 Juni 2011 na een voortreffelijk diner (saumon en croûte feuilletée)  en een goede nachtrust in het comfortabele hotelletje in Poitiers vervolgt Margriet gestempeld haar lange tocht naar het Zuiden.  recettes/saumon-en-croute
Saumon en croûte
Zij koerst nu richting Atlantische Oceaan en na 40 kilometer in Saint Sauvant ontmoet zij twee Nederlandse pelgrims. Het zijn de vijftigers Irma en Louis, die onafhankelijk van elkaar als solo fietsers/kampeerders op 28 en 30 Mei zijn gestart en elkaar onderweg hebben leren kennen. Zij trekken nu samen op en Margriet heeft een leuk contact met hen. Kijk zo kan het ook.., je hoeft als single lady niet te gaan golfen, op de fiets naar Santiago kun je ook een sportieve heer versieren.
Saint Sauvan = Heilige Redder (van een godvergeten -protestants- dorp)
Margriet rijdt verder naar Lezay in het departement Deux-Sèvres en vindt onderdak in de charmante Chambre d’hôtes van Marie-Cécile Boisserie, die zich in een bijgebouw van het Château van Lezay bevindt. Zij dineert vorstelijk in dat château met Madame, Monsieur en hun zoon, wederom een fraai visgerecht en voelt zich verwend. Ja als je dat zo leest denk je ‘wat doet die meid op een fiets, waarom laat zij zich niet in een calèche van Château naar Château koetsieren’.?  Château Lezay
Château Lezay
Op deze tweede Pinksterdag wordt ons zuster niet wakker in de Ossewa in Noordwijk maar in dit charmante Franse plaatsje in de Charente. Zij krijgt nog een uitgelezen ontbijt, rekent 50 euros af en trekt verder, altijd maar verder, als een moderne gitane de zon tegemoet op haar glimmende draagapparaat.. In Aulnay bewondert zij de fraaie Saint Pierre kerk, die haar opvalt door de perfecte staat van onderhoud.
Aulnay: Eglise Saint Pierre
Hier ontmoet zij wederom Irma en Louis en hernieuwt enthousiast de kennismaking. Tegen 17 uur bereikt ze na 60 kilometer Saint-Jean-d’Angély aan de oever van de rivier Boutonne en vindt een overnachtingsplek in een reeds opgezette gastentent op de fraaie Camping, waar ze voor 14 euro mag overnachten. Ze koopt een fles rode Merlot (Vin de Pays de Charente), nestelt zich met een lekker stokbroodje op de beschikbaar gestelde stoelen met tafel en voelt zich euforisch over deze leuke plek. CampingBoutonne
Camping Boutonne
En morgen, vroeg uw chroniquer vanavond, waarheen stuurt onze zwerfster haar Giant LDS.? Zij kon daarover geen exact uitsluitsel geven, maar gaat in ieder geval bij Royan oversteken naar.. ja..ja.. waarheen..? Dat kon zij niet zo precies aangeven, maar de landkaart leert dat het de monding van de rivier Gironde is die zij over zal varen (even aannemende dat zij die niet zal proberen te doorwaden) en dan landt zij in de regio Aquitaine. Het zij hier vast vermeld dat er een kanaal gegraven is van de Gironde naar de Etang de Thau, waaraan onze woonplaats Meze ligt. 
Canal des deux Mers
Het zou mij niet verbazen indien Margriet in plaats van over die verschrikkelijke Pyrénees te worstelen die route langs dat kanaal naar ons feestelijke méditerrane stadje zou nemen. 
Veranda Résidence Bik à Mèze
Oesters met een mooie Picpoul de Pinet zouden dan haar deel zijn op onze fraaie veranda. Haar tomeloze energie kan ze dan op onze verweerde luiken uitleven. 
Soyez bienvenue  Marguerite au Pays de Thau.!




7 opmerkingen:

  1. Link naar de routekaart:
    http://goo.gl/PT7kw
    Groetjes,
    Garrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Majestueuse foto van jou stulpje (zoals je het zelf graag noemt) Henri!
    Groetjes,
    Garrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wellicht kan zij,wanneer ze 'Résidence Bik à Mèze' bereikt, een welverdiende massage krijgen.

    Liefs Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Henri,
    Even kreeg ik spijt dat ik niet met Margriet had mee gefietst. Ik kon me dan nu ook al een beetje verheugen op je gulle gastvrijheid in jouw prachtige résidance! En wie weet ook op een massage.
    Maar ja dan had ik morgen geen koers richting Terschelling kunnen zetten, waar ik met Martijn me zal storten in de oerolhectiek!
    Het leven blijft keuzes maken! Zelfs achter de geraniums zitten is een keuze schijnt het!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Margriet en ook Henk,met veel genoegen lees ik steeds het fietsverslag. Wat een geweldige samenwerking: M vertelt, H schrijft en zoekt de meest mooie foto´s. In gedachten fiets ik met je mee, stoere Margriet! Omdat Rieke nu zo alleen is, ga ik volgende week naar Norg. om haar te `troosten`.
    Zet hem op! liefs, Agaath.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het was leuk om te lezen
    margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Margriet,

    Dit is Petra. Verweg in Mexico volg ik je fiets avonturen met veel belangstelling en ik geniet erg van de verslagen. Een heel goede reis verder!

    BeantwoordenVerwijderen