donderdag 16 juni 2011

14 en 15 Juni 2011: Royan en dan.. Surprise, Madame slaat Linksaf


Margriet heeft een leuke maandagavond onder de bomen van de camping 'Val de Boutonne'. Zij praat uitgebreid met het bejaarde Engelse echtpaar dat daar hun tent heeft opgeslagen. Tot ontsteltenis van hun gesettelde kinderen kochten die oudjes een tent en banjeren kamperend door de Franse dreven. Zij helpen Margriet met het opmaken van de Merlot en verhalen van hun nostalgische avonturen.
Dinsdag 14 Juni 2011  bewondert Margriet uitvoerig de gigantische koninklijke abdij van Saint-Jean-d’Angély.
Abbaye Royal Saint-Jean-d'Angely
Vervolgens fietst Margriet naar het Zuid-Westen met tegenwind, die wind en de hitte matten haar af, maar zij trapt onversaagd door. Langs de Romaanse kerk van Annepont naar Taillebourg aan de rivier Charente. Daar drinkt zij koffie aan het schattige haventje naast de stadswallen, die ooit door Richard Lionheart belegerd werden.
Taillebourg Port à la Charente
Verder trekt zij naar Saintes, bezoekt de Saint Eutrope kerk , waar de eerste bischop begraven ligt van deze plaats, destijds hoofdstad van het hertogdom Aquitaine. Dan over de rivier Charente onder de Arc Germanicus door.  
Saintes Arc Germanicus
Na een dikke 60 kilometer legt zij uitgeput aan in Hotel Le Sympatic in Royan, waar ze voor 38 euro een kamer met douche krijgt. Zij bestelt gegrilde zalm met een ‘salade du saison’, die blijkt te bestaan uit een gekookte grote doorgesneden aardappel met een lekkere saus. Zij raakt in gesprek met een aardig mannetje van 80, die haar uitnodigt voor een sigaretje buiten op de stoep. In onze jeugd rookten alleen Dames van Plezier op de stoep, maar tegenwoordig  doen ook gereformeerde dames dat. 
Royan Hotel  Le Sympatic
Woensdag 15 Juni 2011 slaat Margriet om 6 uur in de ochtend haar ogen op, kijkt naar het Franse plafond en zegt bij zichzelf, het is genoeg, 1.500 kilometer zit erop en dat is wel voldoende voor dit jaar. Zij gaat naar het station en reserveert een treinbiljet voor haar en de fiets naar Béziers. Het eerste treintje naar Saintes doet  haar denken aan het Waddentreintje (whatever that may be)
Royan TER
Bij het overstappen in Saintes en Bordeaux wordt zij galant geholpen door Franse heren en om 20h45 sluit haar zij haar broertje in de armen op het perron van Béziers. Haar Super Giant wordt opgeslokt door zijn Super Outback en zij zoeft langs Pézenas door de wijngaarden naar het mooie Mèze.

Henri’s aanbedene Natalja grilt eendenborst op wijnstokken, die begeleid door de Merlot van ‘Domaine Morin Langaran’ onze heldin verrukt.
eendenborst
Om 22h30 valt ze in bed en slaaaaaapt 12 uur als een blok. Vandaag Donderdag gaat zij in onze Jacuzzi bubbelen en wordt aansluitend door Paule professioneel gemasseerd (Yes Barbara, goede suggestie).

6 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad een surprise.
    Link naar de routekaart:
    http://goo.gl/gyRfS
    Groetjes,
    Garrie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ow Henry, ik kom er ook aan op de fiets!

    Heerlijk dat mijn schoonmamaatje bij jullie is.
    De massage is haar gegund!
    Het eten en de wijn zullen haar vast en zeker goed smaken.
    Een dikke kus voor haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dus Margriet, het zit erop na 1500 kilometer. Wat een fantastisch avontuur! Hier kun je vast nog heel lang uit putten als je spannende verhalen wilt vertellen of bloedstollende herinneringen wilt ophalen of je eigen kracht wilt voelen.
    Henri, dank voor al die prachtige blogs.
    Geniet maar lekker na daar in het Franse zuiden met z'n drieen.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij het lezen van dit verhaal moest ik lachen en glimlachen.Henri heeft het prachtig geschreven en versierd met foto en historische feiten.
    Opk heb ik genoten van de reacties,heel veel dank!!!!!!!
    Ik word hier heerlijk verwend en heb al 2 gaten in 2 dagen geslapen.
    Dit was een heerlijk avontuur.
    kus van Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Bikje,Stoere meid!1500km en dat met al die bergen en die tegenwind. Heerlijk om nu weer verwend te worden bij je broertje.
    Henri ook ik vond het heel leuk je verhalen te lezen. Bedankt! Ik zal ze missen.
    Ben benieuwd Margriet wanneer je weer aan komt fietsen in het Norgse. Hopelijk over niet al te lange tijd!!
    Rieke

    BeantwoordenVerwijderen